آموزش بازار های مالی و سرمایه گذاری

آموزش/سرمایه گذاری

آموزش/سرمایه گذاری

آموزش/سرمایه گذاری
با ما بازار های مالی را بشناسید و آگاهانه سرمایه گذاری کنید.

طبقه بندی موضوعی

۱ مطلب در شهریور ۱۴۰۰ ثبت شده است

ازار ارزهای دیجیتال به یکی از مهمترین بازارهای سرمایه برای کاربران دنیا تبدیل شده است، یکی از مهم ترین روش ها برای کسب سود در این بازار استفاده از اخبار مربوط به بازار کریپتوکارنسی است، برای درک بهتر اخبار ارزهای دیجیتال باید مفهوم تحلیل درون زنجیره ای (On Chain) را بدانید، که در ادامه مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت؛ مهمترین بخش از محبوبیت بازار ارزهای دیجیتال (کریپتوکارنسی – cryptocurrency) امنیت آن است، رمز ارزها بر بستر بلاکچین هستند، بلاکچین از وجود شخص ثالث در معاملات جلوگیری می کند.

ارزهای دیجیتال از کجا آمده اند؟

کاربرد تحلیل درون زنجیره ای در ارزهای دیجیتال

بازار ارز های دیجیتال نسبت به سایر بازار های مالی بسیار جوان تر است. در سال 2007 بود که شخصی به اسم ساتوشی ناکاموتو، از یک ارز دیجیتال به اسم بیت کوین رونمایی کرد، پس از 2 سال یعنی در سال 2009 میلادی ساتوشی ناکاموتو به یکباره ناپدید شد، هیچ شخصی از وجود او آگاهی لازم را ندارد، اما اوج جلب توجه ارز دیجیتال بیت کوین به سال 2013 میلادی بر میگردد، زمانی که ارزش بیت کوین به بیشترین میزان خود رسید، هر واحد بیت کوین در آن زمان به مبلغ 1000 دلار مورد معامله قرار می گرفت، این قیمت بالا برای بیت کوین باعث توجه بسیاری از معامله گران و سرمایه گذاران به این بازار شد.

تحلیل های ارزهای دیجیتال چگونه است؟

تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال دو نوع تحلیلی هستند که برای پیش بینی روند بازارهای سرمایه به کار گرفته می شوند، تحلیل تکنیکال به طور کلی بر موضوعات تکنیکی بازار اعم از شناخت کندل و رفتارهای کندل و استراتژی های معاملاتی تمرکز دارد، در حالی که تحلیل فاندامنتال بر موضوعات خبری بیشتر مانور می دهد.

تحلیل درون زنجیره‌ای (On-chain analysis) چیست؟

تحلیل درون زنجیره‌ای (On-chain analysis) چیست؟

تحلیل درون زنجیره‌ای یا آنالیز بلاکچین، نوعی تحلیل جدید است که عوامل اساسی رمز ارزهای پایه را برای بهبود تصمیمات سرمایه ‌گذاری و معاملات بررسی می‌کند. 

آشنایی با تحلیل درون زنجیره ای

آشنایی با تحلیل درون زنجیره ای اطلاعات بسیار مفیدی به معامله گران یا تریدرها برای تدوین یک استراتژی معاملاتی می دهد، درک روانشناسی بازارهای مالی به همراه شناخت بسترهای بازار می تواند به کسب سودهای بسیار بالا به معامله گران کمک بسیار زیادی بکند، بیشتر کاربرانی که در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت دارند، دانش تحلیل تکنیکال را برای کسب موفقیت از این بازار تنها ترین و مهم ترین روش معاملاتی می دانند، اما استفاده انبوه اطلاعات ارائه شده توسط بلاکچین های عمومی همچون بیت کوین و اتریوم می تواند چشم انداز منحصر به فردی را برای شما به عنوان تحلیل گر و سرمایه گذار به ارمغان بیاورد، این چشم انداز تفاوت دارایی های سنتی را با دارایی های دیجیتال به وضوح به معرض نمایش می گذارد.

هدف از یادگیری تحلیل درون زنجیره ای (On Chain) چیست؟

در حوزه کریپتوکارنسی وب سایت هایی وجود دارد که با استفاده از داده های درون شبکه ای، اطلاعات مفیدی را برای کاربران استخراج می کنند، این به معنی این است که تمام اقدامات زنجیره ای در تاریخ را به صورت ثبت شده دارد؛ به علت خصوصیات بلاکچین می توان اقدامات اقتصادی را در این شبکه ها مشخص کرد، معامله گران می توانند احساسات و رفتار سرمایه گذاران را اندازه گیری کنند، این تکنیک در شناخت توکن ها (Tokens) و کوین هایی (Coins) که پتانسیل رشد را دارند می تواند یک سیگنال مناسب باشد، دو نمونه از کوین هایی که با استفاده از تحلیل فاندامنتال و با تاثیر اخبار رشد چند صد درصدی داشته اند، دوج کوین و شیبا اینو بودند.

تاریخچه تحلیل درون زنجیره ای 

تاریخچه تحلیل درون زنجیره ای

تاریخچه تجزیه و تحلیل زنجیره ای به سال 2011 بر میگردد، این تحلیل به عنوان معیار ارزیابی بیت کوین ایجاد شد و اولین شاخصی بود که از طول عمر آدرس های بیت کوین استفاده می کند؛ یکی از اولین معیارهای گسترده ای که برای رمز ارزهای پایه ایجاد شد، نسبت ارزش به تراکنش (NVT) بود که توسط CoinMetrics، Chris Burniske و Jack Tatar محبوب شد. زمان ایجاد نسبت NVT به تابستان سال 2017 میلادی بر می گردد، هدف از این نسبت، مشخص شدن ارزش سود یک رمز ارز پایه بود.

با مقایسه ارزش شبکه با حجم تراکنش‌های ثبت شده در بلاکچین، می‌توان تشخیص داد که چه زمانی یک ارز دیجیتال بیش از حد ارزش‌گذاری شده‌ است. وقتی ارزش شبکه با حجم معاملات توجیه نشود، نسبت NVT نسبتاً زیاد است. هنگام در نظر گرفتن حجم معامله، اگر مقدار ارزش شبکه به طور غیرمعمولی کم باشد، ممکن است پیشنهاد کند که ارزیابی بالاتری توجیه شده است. نسبت NVT غالباً با نسبت price- earnings مقایسه می‌شود و به روشی مشابه برای یافتن سکه، خرید، نگهداری یا فروش اعمال می شود.

پس از مدت کمی، نسبت NVT متداول تر شد، به همین علت محققان بهبودهایی را در معیار اعمال کردند. لذا ارزیابی دقیق تری از این که آیا ارزش شبکه توسط فعالیت اقتصادی روی بلاکچین توجیه می شود صورت گرفت.

به عنوان مثال، سیگنال نسبت ارزش به تراکنش شبکه یا (NVTS) با در نظر گرفتن میانگین متحرک 90 روزه حجم معاملات ایجاد شد. اخیراً، CoinMetrics با استفاده از عرضه شناور رایگان در محاسبات خود، نسبت را بیشتر اصلاح کرده است. این پیشرفت‌های تدریجی نشان می‌دهد که چگونه روش‌های ارزیابی اساسی ارز رمزنگاری شده به طور مداوم در حال پیشرفت هستند.

ضعف بازار و مشکلات استفاده از معیارهای سنتی، باعث پدیدار شدن مجموعه جدیدی از ابزارها ایجاد شده است، که می تواند به تریدرها کمک کند، تا صحت شبکه های بلاکچین را با دقت ارزیابی کنند.

UTXO چیست؟

منظور از UTXO در تحلیل درون زنجیره ای چیست؟

بسیاری از معیارها، به مفهوم UTXOs به معنی خروجی معامله هزینه نشده در پادشاه ارزهای دیجیتال یعنی بیت کوین متکی هستند، این معیارها آخرین باری که کوین های داخل کیف پول جا به جا شده اند را ردیابی می کنند، همچنین توانایی مشخص کردن آدرس کوین مورد نظر را از لحاظ مدت زمان نگه داری شده در کیف پول هدف را دارد، سن، اندازه و تعداد UTXO های منتقل شده در یک بلاکچین خاص می تواند اطلاعات بسیار خوب و مطمئنی (اعتماد) را به کاربرانی که قصد ترید در این بازار را دارند بدهد، در واقع این بهترین سیگنال ها برای تحلیل فاندامنتال است.

سرمایه تحقق یافته به عنوان روشی بی‌نقص به جای سرمایه بازار و برای تجزیه و تحلیل بنیادی سکه‌ها با استفاده از داده‌های بلاکچین استفاده می‌شود، ظهور کرد. این تناسب اولین بار توسط نیک کارتر Nic Carter و آنتوان لی کالوز Antoine Le Calvez محاسبه شد و بر اساس آن به هر UTXO براساس آخرین باری که جابه‌جا شده است قیمتی اختصاص داده می‌شود.

MVRV چیست؟

منظور از MVRV در تحلیل درون زنجیره ای چیست؟

MVRV یا به معنی دیگر نسبت ارزش بازار به ارزش واقعی، به اکتبر سال 2018 میلادی برمی گردد، MVRV توسط محمود ماروف (Mahmud Marov) و دیوید پوئل (David Puell) معرفی شد.

برای راحتی درک نسبت MVRV می توان آن را به عنوان یک نوسان ساز تصور کرد، که در طول تاریخ آستانه های خاصی را نشان می دهد که بیت کوین در چه زمانی به بیش ترین ارزش خود یا کم ترین ارزش خود رسیده است؛ این نمودارها برای تریدرهای بلند مدت و کوتاه مدت کاربرد زیادی دارد. 

ارز دیجیتال اتریوم به عنوان دومین شبکه بزرگ بلاکچین در بازار ارزهای دیجیتال، نسبت به بیت کوین و برخی از آلت کوین ها تفاوت زیادی دارد. زیرا بیشتر بر اساس یک مدل حساب کاربری است نه یک مدل UTXO. در این مدل، یک UTXO طول مسیر انتقال هر کوین به یک آدرس نهایی را محاسبه می‌کند؛ لازم به ذکر است که آدرس ها می توانند چندین UTXO داشته باشند.

کوین های شخصی به راحتی قابل ردیابی نیستند. بنابراین به دست آوردن برخی معیارها مانند طول عمر کوین برای رمز ارزهای Ethereum و ERC-20 کمی دشوارتر است؛ برخی از معیارهای اعمال شده در بیت کوین ( و سایر ارزهای رمز پایه مبتنی بر UTXO مانند Bitcoin Cash و Litecoin) به طور مستقیم در Ethereum یا سایر بلاکچین های مشابه قابل استفاده نیستند و برای رساندن این مدل ها، به نکات بیشتری نیازمند هستید.

وب سایت های ارائه دهنده داده های بلاکچین

منابع برای اخبار بلاکچین

Into TheBlock

طیف گسترده ای از ابزارهای تحلیلی، از جمله تجزیه و تحلیل زنجیره ای برای انواع دارایی های رمزنگاری شده و همچنین داده های کتاب سفارش (Order book) و تجزیه و تحلیل sentiment ارائه می شود.

santiment

در Santiment مجموعه‌ای چشمگیر از معیارهای زنجیره‌ای به‌ همراه توضیحات ارائه می‌شود. همچنین کارهای زیادی با توسعه معیارهای جدید زنجیره‌ای و بهینه‌ سازی معیارهای موجود در santiment در حال انجام است. مانند دیگر ارائه دهندگان داده، هر دو گزینه‌ی عضویت رایگان و پولی وجود دارد. افزونه صفحه گسترده Sanbase به شما امکان می‌دهد داده‌های زنجیره‌ای را با استفاده از Google Sheets دریافت کنید.

CQ.Live

ابزاری مفید برای تجزیه و تحلیل جریان به صرافی‌ها، جریان ماینر و جریان بین نهادی است. این وب سایت داده‌های مربوط به سایر معیارهای زنجیره‌ای برای بیت کوین، اتریوم و استیبل کوین‌ها را فراهم می‌کند.

CoinMetrics

کوین‌متریکس (CoinMetrics) برای داده‌های مربوط به 37 دارایی رمزنگاری، از جمله معیارهای متغیر و همبستگی‌ها، داده‌های آزاد و در دسترس را فراهم می‌کند.

LookintoBitcoin

LookintoBitcoin یک منبع رایگان برای تجسم مدل‌ها برای سیکل‌های بازار بیت‌کوین و معیارهای زنجیره ای است.

Glassnode

در Glassnode می‌توانید به معیارهای اصلی مبتنی بر زنجیره دسترسی داشته باشید. البته برخی از شاخص‌ها در عضویت رایگان تأخیر دارند. شما باید هزینه شاخص‌های پیشرفته با سرعت بالا را بپردازید.

چگونگی استفاده از این اطلاعات برای معامله گران

چگونگی استفاده از اطلاعات  on chain برای معامله گران

مهم ترین و بهترین مزیت اطلاعات درون زنجیره ای شفاف سازی رفتار سرمایه گذاران و سلامت شبکه در زمان واقعی است، تعداد آدرس های فعال و تعداد معاملات که دو پروکسی برای تقاضای شبکه بلاکچین هستند دو معیار مهم زنجیره ای برای معامله گران یا سرمایه گذاران است، هنگامی که تعداد آدرس ها و معاملات فعال به شدت افزایش یابد، باعث افزایش قیمت ارزش رمز ارز مورد نظر می شود.

با بررسی مدت زمانی که آدرس با استفاده از مجموعه UTXO بیت کوین را جابجا نکرده است. می توان رفتار سرمایه گذاران را بدست آورد و با بررسی آن می توان فهمید که چه تعداد از سرمایه گذار HODLing هستند. اگر تعداد زیادی از سرمایه گذاران HODLing هستند. می توانیم فرض کنیم که عرضه در گردش کمتر است. که اگر تقاضا ثابت باشد باید قیمت را افزایش دهد و همچنین به اطمینان از عملکرد آینده دارایی اشاره دارد.

5 شاخص تحلیل زنجیره ای که باید معامله گران آن را بدانند

ممکن است تجزیه و تحلیل بازارهای ارزهای رمزنگاری شده ( کریپتوکارنسی - cryptocurrency) راحت تر از بازارهای سنتی به نظر برسد زیرا فناوری بلاکچین دارای شفافیت بیشتری بوده و می تواند هر شخصی را قادر سازد داده های زنجیره ای را تجزیه و تحلیل و بررسی کند.

اولین شاخصی که باید هر روز آن را چک کنید، جریان های مبادله ای است.

هنگامی که جریان ورودی در بازار افزایش پیدا می کند، می توان آن را نشانه عدم اعتماد سرمایه گذاران به روند صعودی دانست.

"هنگامی که ورودی های بزرگ را مشاهده می کنید، زمان احتیاط فرا رسیده است." 

البته لازم به ذکر است که ورودی ها به معنای انحلال فوری نیست، چراکه سرمایه گذاران می توانند کوین های خود را در صرافی ها تا زمانی که می خواهند نگه دارند.

 (Exchange inflows) جریان های مبادله ای صرافی 

جریان های مبادله ای در تحلیل درون زنجیره ای

افزایش ورودی کوین ها به بازار به معنی خالی شدن کیف پول های سرمایه داران بزرگ (نهنگ ها) است، هنگامی که نهنگ ها توکن و کوین های خود را وارد صرافی های ارز دیجیتال می کنند، در واقع فشار فروش را افزایش می دهند، برعکس این موضوع نیز می تواند برای ارزش معاملات ارز دیجیتال مورد نظر پیش بیاید، یعنی افزایش خروجی کوین ها از بازار می تواند نشانه فشار خرید باشد.

  • پیشرفت روند ورود یا خروج زیاد کاربران حوزه کریپتوکارنسی از معاملات می تواند به معنی افزایش فعالیت کلی مبادلات باشد. ( با توجه به این تفسیر احساس معامله گران در لحظه، صعودی است، قابل ذکر است خلاف این تفسیر به معنی نزولی بودن احساس معامله گران است.)
  • گذشته کوین های ارزهای دیجیتال بر روی آینده خود تاثیر زیادی می گذارند، به معنی دیگر؛ قدرت نوسانات قبلی، قیمت را توضیح می دهند.

پیش بینی روند بازار ارزهای دیجیتال

طبق تفسیر جریان های مبادله ای می توان با استفاده از استراتژی معاملاتی میانگین متحرک (Moving Average) تحلیل های خوبی را با استفاده از داده های مربوط به قیمت ارز دیجیتال مورد نظر بدست آورید، Moving Average به شما سیگنال ورود به معاملات و همچنین سیگنال خروج از معاملات را می دهد، این استراتژی (اندیکاتور) یکی از محبوب ترین و در عین حال یکی از تخصصی ترین اندیکاتور در بازارهای مالی است؛ همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، هر دو جریان ورودی و خروجی تقریبا احساسات معامله گران را (صعودی - نزولی) را در سال های 2017 تا 2020 میلادی نمایش می دهد، در مدت زمان این سه سال، تعداد قابل توجهی از مبادلات فعال شده اند که این دقیقا تفسیر فعالیت های مبادله ای را تائید می کند.

اندیکاتور میانگین متحرک Moving Average Ribbon

اندیکاتور میانگین متحرک Moving Average Ribbon

یکی از اندیکاتورهایی که می توان با استفاده از آن چندین میانگین متحرک را با دوره های زمانی مختلف را در نمودار قرارداد، اندیکاتور Moving Average Ribbon است، این اندیکاتور فرمول پیچیده ای ندارد چراکه استراتژی استفاده از آن به وسیله چند میانگین متحرک مختلف می باشد.

کارکرد اندیکاتور Moving Average Ribbon
در صورتی که تمامی میانگین های نمودار در یک مسیر وجود داشته باشد، به معنی یک روند قدرتمند است، چرا که در Moving Average Ribbon میانگین های بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت در یک مسیر حرکت می کنند.
هشدار تغییر روند زمانی در اندیکاتور Moving Average Ribbon اتفاق می افتد که یک میانگین متحرک در بازه زمانی کوتاه مدت، میانگین متحرک با بازه بلند مدت را از بالا به پایین می شکند.
تشخیص دیگر روند قدرتمند، حرکت موازات منحنی های میانگین های Moving Average Ribbon در نمودار است، اما در صورتی که از یکدیگر فاصله بگیرند و فاصله میان آنها بیشتر شود می تواند آلارم هشداری برای پایان روند کنونی به معامله گران یا تریدرها باشد و در نهایت اگر به یکدیگر نزدیک شوند و حتی برخوردی هم داشته باشند می توان انتظار شروع یک روند جدید در نمودار را داشت.

فرمول Simple Moving Averages

همان طور که پیش تر گفته شد، اندیکاتور Moving Averages فرمول پیچیده ای ندارد، اما برای پیدا کردن SMA کافی است، حاصل جمع قیمت ها را بر تعدا دوره ها تقسیم کنید، نوارهای متحرک معمولاً از شش تا هشت میانگین متحرک با طول های مختلف تشکیل شده اند، اگرچه برخی معامله گران ممکن است تعداد کمتر یا بیشتری را برای تحلیل خود انتخاب کنند؛ اکثر معامله گران از یک روبان متحرک ساده استفاده می کنند که در فواصل 10 دوره ای تنظیم شده است.

شدت تجارت (Trade intensity)

شدت تجارت در تحلیل درون زنجیره ای

افزایش عرضه کوین های ارزهای دیجیتال، افزایش تقاضای تریدر یا معامله گران را به همراه دارد، بنابراین یکی از نکات مهم برای کاربران حوزه کریپتوکارنسی، بررسی عرضه رمزارزهاست.

"این به معامله گر و سرمایه گذاران اطلاعاتی کافی را می دهد که چند نفر مایل به خرید رمز ارز مورد نظر ارسال شده خود به صرافی ها هستند." افزایش Trade intensity نشان می دهد که خریداران از فروشندگان پیشی می گیرند و این نشان دهنده قدرت روند بازار رمزارزها است. 

تبادلات بین المللی (Interexchange flows)

تبادلات بین المللی در تحلیل درون زنجیره ای

سرمایه گذاران بازار ارزهای دیجیتال می توانند ارزهای رمزنگاری شده با ارزهای فیات مانند دلار آمریکا خریداری کنند یا از استیبل کوین هایی با پشتیبانی دلار مانند تتر برای تأمین هزینه خرید استفاده کنند. 

هنگامی که استیبل کوین ها وارد بازار ارزهای دیجیتال (کریپتوکارنسی - cryptocurrency) شده اند، تبدیل ارزهای فیات به دلار کار آسان تری برای تریدرها و معامله گران شده است، جریان خالص از مبادلات ارزهای دیجیتال فیات به مبادلات سایر رمز ارزها نشان می دهد که بازار تحت سلطه معامله گران استیبل کوین است.

نقدینگی (Liquidity)

نقدشوندگی در تحلیل درون زنجیره ای

لیکوئیدیتی به معنای تبدیل آسان دارایی به دارایی دیگراست، لیکوئیدیتی جزو مفاهیم مهم در بازار ارزهای دیجیتال است همچنین کاربران بیشتری با رشد حوزه دیفای با اصطلاح لیکوئیدیتی آشنا شده اند، این اصطلاح به معامله گران یا تریدرها در ارتباط با تحلیل بازار کمک شایانی میکند، درصورتی که نقدینگی یک ارز دیجیتال ضعیف باشد در خرید و فروش آن به مشکل برخواهید خورد. برای درک بهتر نقدینگی به مثال زیر دقت کنید:

فرض کنید در یک جزیره دور افتاده هستید در حالی که در کیف خود تعداد زیادی الماس گران قیمت دارید، شما قطعا در این جزیره نمی توانید شخصی را پیدا کنید که بتوانید این الماس ها را به آن بفروشید؛ اما در صرافی ارزهای دیجیتال کافی است که بخواهید 100 رمز ارز تتر از دارایی های خود را به ارز دیجیتال بیت کوین تبدیل کنید، در طول یک چشم به هم زدن این معامله با موفقیت به سرانجام می رسد، به همین دلیل نقدینگی یا لیکوئیدیتی یکی از مهم ترین ویژگی های هر کوین (Coin) در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می شود.

پول نقد یا معادل پول نقد را می توان لیکوئید ترین دارایی قلمداد کرد، چراکه در سریع ترین زمان ممکن و در هر شرایطی قابلیت تبدیل دارد، شاید یک شرکت خودروسازی حاضر به فروش خودرو خود در ازای ارز دیجیتال بیت کوین نباشد، اما قطعا پول نقد را قبول می کند.

معادل پول نقد در بازار ارزهای دیجیتال

استیبل کوین ها در بازار مالی ارزهای دیجیتال حکم پول نقد را دارند، استیبل کوین ها، ارزهای دیجیتالی هستند که ارزش آن ها ثابت است، اما سوالی که در ارتباط با این نوع از ارزهای دیجیتال پیش می آید این است که: آیا همیشه قیمت استیبل کوین ها ثابت است؟ در برخی مواقع که حجم برای خرید سایر رمز ارزهای بازار مالی افزایش می یابد، تنها چند هزارم درصد امکان تغییر در ارزش هر واحد استیبل کوین وجود دارد، که در مدت زمان کم به قیمت ثابت خود باز می گردد؛ حتی کسانی که به حوزه رمزارزها علاقه ای ندارند هم از استیبل کوین ها استفاده زیادی می کنند، چرا که از نوسانات بازار مالی در امان هستند و هیچ نگرانی در ارتباط با ارزش کوین خود ندارند.

تصور کنید هدف شما، خرید یک خودرو به ازای فروش شیء باارزش است. یافتن یک فروشنده خودروی مورد علاقه شما و مایل به معاوضه با دارایی باارزش در اختیارتان، تقریبا عملی غیر ممکن است. در اینجا به پول نقد نیاز دارید. به عبارتی از آن جایی که یافتن جفت مبادله «شی‌ء باارزش / خودروی مورد علاقه» بسیار دشوار و اغلب نشدنی بوده و نمی‌توانید فردی مایل به معاوضه پیدا کنید، بهتر است ابتدا دارایی‌تان را به پول نقد تبدیل کنید. سپس با پول نقد قادر به خرید هر چیزی خواهید بود. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، پول نقد دارای بیشترین میزان لیکوییدیتی است و خیلی سریع می‌توان آن را به هر چیزی تبدیل کرد.

انتقال ارزش از طریق بلاکچین (Value transfers across blockchains)

انتقال ارزش از طریق بلاک چین در تحلیل درون زنجیره ای

یکی از مواردی که معامله گران حوزه ارزهای دیجیتال باید به آن توجه کنند میزان تراکنش های موجود در بلاکچین است، انتقال دارایی در بلاکچین می تواند در این موارد صورت بگیرد:

1 . انتقال ارز دیجیتال از کیف پول به کیف پول دیگر
2 . انتقال ارز دیجیتال از کیف پول به صرافی 
3 . انتقال ارز دیجیتال از صرافی به کیف پول
4 . انتقال ارز دیجیتال از صرافی به صرافی دیگر

محدودیت های تحلیل درون زنجیره ای (On chain)

  • تحلیل درون زنجیره ای از سال 2011 میلادی آغاز شد و تقریبا یک دهه از داده هایی برای پشتیبانی و تجزیه و تحلیل پادشاه ارزهای دیجیتال می گذرد، و این زمان، زمان زیادی نیست.
  • راه حل های مقیاس گذاری لایه 2 (مانند شبکه لایتنینگ و زنجیره های جانبی BTC، Plasma و zkRollups برای Ethereum) امکان تغییر شکل حجم معامله را دارند. تفسیر این معیارها ممکن است با گذشت زمان بالانس شود و تغییرات فعالیت درون زنجیره‌ای را نیز در نظر بگیرد.
  • تجزیه و تحلیل زنجیره ای ممکن است برای اسکالپرها / تریدرها‌ی کوتاه مدت، ارزش زیادی نداشته باشد.

نتیجه گیری: یکی از تحلیل های پر سود برای بازارهای مالی، تحلیل فاندامنتال است، این تحلیل بیشتر با اخبار بازار ارزهای دیجیتال سروکار دارد، تاریخچه تجزیه و تحلیل زنجیره ای به سال 2011 بر می گردد.

 

منبع: سایت علیرضا محرابی.